Περίληψη

Το greenmart.gr είναι ένα από τα ομορφότερα project στην ως τώρα πορεία μας και ανήκει στον Όμιλο Antemisaris Group of Companies, ενός από τους μεγαλύτερους και δυναμικά αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ελλάδα με πανελλαδική και διεθνή δραστηριότητα. Εδώ και 55 χρόνια, ο Όμιλος καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του επαγγελματία κατασκευαστή, τεχνικών και κατασκευαστικών εταιριών σε φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Το greenmart.gr είναι το #1 online shop για τον κήπο!  Η τεράστια ποικιλία προϊόντων το κατατάσσει ανάμεσα στα μεγαλύτερα και πληρέστερα e-shop για το σπίτι και για κάθε πράσινη ανάγκη, προσφέροντας λύσεις DIY στον αρχάριο, τον απαιτητικό αλλά και τον επαγγελματία . 

Το greenmart.gr αποτέλεσε για εμάς μία πολύ μεγάλη πρόκληση καθώς συνδύαζε την υλοποίηση ενός πολύ καλά μελετημένου UI (User Interface) , σε συνδυασμό με την μεταφορά προϊόντων και πελατών από custom πλατφόρμα cms (στην οποία ήταν κατασκευασμένη η προηγούμενη έκδοση) και ταυτόχρονη αλλαγή domain!

Ανάλυση

1

Εξαιρετικό design και UX/UI

To design είναι custom και διαμορφώθηκε σε συνεργασία με εξειδικευμένους UX/UI specialists, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Τα μενού δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να φτάσει στο προϊόν που θέλει με τον τρόπο που είναι περισσότερο εξοικειωμένος. Στην σελίδα προϊόντος παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες, τα σχετικά προϊόντα ενώ η τεχνική sticky που έχει χρησιμοποιηθεί εμφανίζει πάντα το κουμπί αγοράς, όσο κι αν σκρολάρει ο επισκέπτης στην οθόνη του. Το checkout είναι minimal ώστε να μην αποσπά την προσοχή του επισκέπτη και να τον ωθεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του. 

2

Custom development

Το εξαιρετικό αυτό design υλοποιήθηκε με Prestashop και παράλληλα αναπτύχθηκαν μία σειρά από custom modules για να επιτευχθεί η λειτουργικότητα, αλλά και για να είναι εύκολη η διαχείριση από τους διαχειριστές. Με τον τρόπο αυτό συνδυάσαμε την ευελιξία που δίνει μία open source πλατφόρμα με μία tailor made λύση, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες του συγκεκριμένου project.

3

Data & SEO Migration

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η μεταφορά των δεδομένων (προϊόντα και πελάτες) από την προηγούμενη έκδοση του e-shop, η οποία ήταν κατασκευασμενή με custom cms. Σε συνεργασία με τους SEO experts της ομάδας μας, αναλύσαμε το σχήμα που υπήρχε και φτιάξαμε ένα πλάνο migration το οποίο θα εξασφάλιζε την διατήρηση και την ιστορικότητα του e-shop στις μηχανές αναζήτησης. Το βαθμό δυσκολίας ανέβασε και η ταυτόχρονη αλλαγή domain στο e-shop, καθώς έγινε rebrand από antemisaris.gr σε greenmart.gr .

4

XML Import & Διασύνδεση με ERP

Σχεδιάσαμε και προτείναμε ένα σχήμα για την ασφαλέστερη και ταχύτερη διαχείριση των προϊόντων, τα οποία είτε ανεβαίνουν μαζικά μέσω αρχείων XML από τους προμηθευτές της εταιρείας είτε προέρχονται από το ERP.  Η λύση μας εξασφαλίζει την ταχύτατη επεξεργασία των δεδομένων, την ενοποίηση σε περίπτωση διπλών κωδικών καθώς και την ρουτίνα εισαγωγής/ενημέρωσης που λύνει τα χέρια των διαχειριστών και εκτοξεύει την παραγωγικότητα.

Τεχνολογίες - Εφαρμογές
Client
Greenmart
Δείτε το greenmart.gr 
We could not have made a better choice of partners for the development of our new eshop. Professionals, who are always by your side, with impeccable support with fully qualified staff. They completely understood the specialized needs we had and offered us targeted substance solutions.
Dimitrios Kyprianidis | Comfuzio Toys
Excellent professionals and partners. After setting up our core platform, they stood by us and offered solutions and advice to our every problem, allowing us today to maintain a highly functional and profitable e-shop. Thank you for everything.
Chrysoula Chatzopoulou | Petit Bateau
High yields at competitive prices, with flexibility perfectly adapted to the customer's requirements. The high professionalism and quality that characterize you, as well as the know-how and directness of the staff, are elements of strategic importance for a long-term partner of our company.
Thomas Petrakis | Petrakis Transport
Send us a brief
Tell us about your project in any way that suits you and we will contact you soon.