Φιλοξενία (hosting)

Το hosting αναφέρεται στην υπηρεσία που παρέχει τον χώρο για τη φιλοξενία ιστοσελίδων και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών. Όλα τα websites και e-shops βρίσκονται σε κάποιον πολύ ισχυρό υπολογιστή – γνωστό ως server –  ο οποίος βρίσκεται στις ειδικές εγκαταστάσεις εταιρειών (data center) που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, έχοντας τις κατάλληλες υποδομές. Η βασική εξασφάλιση που παρέχει ένα data center είναι η μόνιμη παροχή ρεύματος και πρόσβασης στο internet, ώστε μία ιστοσελίδα να είναι πάντοτε προσβάσιμη από τους επισκέπτες.

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας μπορούν να παρέχουν διάφορα επίπεδα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του κοινόχρηστου hosting (shared hosting), του ειδικευμένου hosting (dedicated hosting), του virtual private server (VPS) hosting, και του cloud hosting.

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν συνήθως επίσης και άλλες λειτουργίες όπως η διαχείριση του διακομιστή, η δημιουργία και η διαχείριση email λογαριασμών, οι βάσεις δεδομένων, η ασφάλεια και οι προστασίες από επιθέσεις, καθώς και οι εργαλειοθήκες διαχείρισης ιστοσελίδων.

Στείλτε μας ένα brief
Πείτε μας για το project σας με όποιον τρόπο σας βολεύει και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.