Περίληψη

Η εταιρεία The Writing Fields είναι μία σύγχρονη καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα που δραστηριοποιείται στον χώρο των προϊόντων γραφής και εταιρικών δώρων, με απόλυτη έμφαση στην καινοτομία και στόχο ένα διεθνές κοινό. Εισάγοντας έναν πιο καλλιτεχνικό σχεδιασμό, πρωτότυπες ιδέες και νέες τεχνικές παραγωγής που διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό , έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα σε 15 χώρες ανά τον κόσμο. Η επαναστατική μέθοδος βιβλιοδεσίας Flexbook, αποτελεί μια πολύ μοντέρνα εναλλακτική πρόταση βιβλιοδεσίας που αλλάζει τα δεδομένα ενώ είναι ήδη ένα αναγνωρίσιμο διεθνές brand.

Η The Writing Fields μας εμπιστεύθηκε ώστε να κατασκευάσουμε το νέο της ηλεκτρονικό κατάστημα σε Prestashop καθώς και μία καινοτόμα online εφαρμογή σχεδίασης (configurator) και παραγγελίας custom ημερολογίων και σημειωματαρίων. Αναλάβαμε την υλοποίηση της ιδέας που είχαν αποτυπώσει τα έμπειρα στελέχη της The Writing Fields, ακολουθώντας σύγχρονη μεθοδολογία ανάλυσης,σχεδίασης και κατασκευής λογισμικού.

Πρόκειται για μία custom εφαρμογή η οποία ενσωματώθηκε στο flexbook.gr, το e-shop της εταιρείας που είναι βασισμένο σε Prestashop.

Η πρόκληση του UI/UX

Η εφαρμογή ξεκίνησε με την σχεδίαση του UI (User Interface), το οποίο θα έπρεπε να είναι όσο πιο απλό και κατανοητό γινόταν, ώστε να είναι εύκολο στη χρήση ακόμα και για λιγότερο έμπειρους χρήστες.

Χωρίσαμε όλη τη διαδικασία σε βήματα, ώστε να οδηγείται ο χρήστης αντίστοιχα σύμφωνα με τις επιλογές του. Σε κάθε βήμα χρησιμοποιήσαμε αντίστοιχο πλάτος της οθόνης, ανάλογα με τις επιλογές που είχε ο χρήστης στη διάθεσή του, ώστε να εστιάζει στο τι πρέπει να κάνει χωρίς να του γεννιούνται απορίες.

Κρατήσαμε όλες τις σχεδιαστικές γραμμές όσο πιο απλές και κατανοητές γινόταν.

Κάναμε ειδική μελέτη για την mobile έκδοση, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να πλοηγηθεί ανάμεσα στις τόσες επιλογές, ακόμα κι από το κινητό του.

Kαθοδήγηση του χρήστη βήμα βήμα

Οι επιλογές που εμφανίζονται σε κάθε βήμα, είναι αλληλεξαρτώμενες από τις επιλογές που έκανε ο χρήστης στο προηγούμενο βήμα και επηρεάζουν το επόμενο. Στην πράξη, ο χρήστης δεν μπορεί να επιλέξει κάποιο συνδυασμό προϊόντος/υλικού που δεν μπορεί να κατασκευαστεί.

Φτάνοντας στο εσωτερικού του αντικειμένου, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει ακριβώς το τελικό προϊόν, έχοντας στη διάθεσή του όλες τις επιλογές.

Ενσωμάτωση e-commerce και διασύνδεση με ERP

Στο τελευταίο βήμα ο χρήστης συμπληρώνει τα στοιχεία του (ή συμπληρώνονται αυτόματα εάν είναι συνδεδεμένος) και ολοκληρώνει την Παραγγελία του.

Οι διαχειριστές λαμβάνουν ένα email για τη νέα παραγγελία, το οποίο περιέχει κι όλες τις επιλογές του χρήστη κατά την διαμόρφωση του προϊόντος του. Στο email αλλά και στο σύστημα διαχείρισης του e-shop, περιλαμβάνεται και η φωτογραφία του τελικού προϊόντος που διαμόρφωσε ο χρήστης.

Η παραγγελία αυτομάτως αποθηκεύεται στο ERP της εταιρείας, χάρη στην ενσωμάτωση της λύσης διασύνδεσης e-shop με ERP που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείται χρόνος (καθώς οι διαχειριστές θα έπρεπε να εισάγουν τα δεδομένα στο EPR με το χέρι) , ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες λάθους και αυτοματοποιείται όλη η διαδικασία.

Τα πάντα στα χέρια του διαχειριστή

Τα περισσότερα στοιχεία που αποτελούν τα βήματα του configurator, συγχρονίζονται από το ERP της επιχείρησης, όπου εκεί γίνεται και ο καθορισμός των συνδυασμών μεταξύ υλικών και προϊόντων. Στη συνέχεια οι διαχειριστές, έχουν όλες τις επιλογές μέσα από το σύστημα διαχείρισης του e-shop, που είναι βασισμένο σε Prestashop. Έτσι μπορούν να προσθέτουν ή να αφαιρούν προϊόντα και επιλογές ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται επέμβαση από κάποιον προγραμματιστή μας.

Όπως σε κάθε project μας έτσι κι εδώ, παραδώσουμε έναν υπερπλήρη Οδηγό Χρήσης για όλη την εφαρμογή, την διαχείριση αλλά και την business λογική όλου του μηχανισμού, ώστε μελλοντικοί διαχειριστές της Flexbook να έχουν άμεσα εικόνα για ότι έχει κατασκευαστεί χωρίς να μένουν στο σκοτάδι. Παράλληλα όπως πάντα, αναπτύξαμε για εσωτερική μας χρήση το Developer Manual της εφαρμογής, ώστε αντίστοιχα στο μέλλον να μπορέσει οποιοδήποτε μέλος της ομάδας μας να γνωρίζει πως έχει κατασκευαστεί και να μπορεί να το υποστηρίξει ή να το εξελίξει με νέες λειτουργίες.

Μία ολοκληρωμένη λύση

Το project αυτό εμπεριέχει πολλά κομμάτια  από την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού και στο ηλεκτρονικό εμπόριο:

Για το project αυτό εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται, μία ομάδα από επαγγελματίες με πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία ο καθένας στον τομέα του. Είναι γεγονός, ότι η διαδρομή από την έναρξη του project μέχρι το τελικό launch της υπηρεσίας ήταν επίπονη και κοπιαστική, όμως το τελικό αποτέλεσμα μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια.

Τεχνολογίες - Εφαρμογές
Client
Flexbook
Flexbook Configurator 
Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερη επιλογή συνεργατών για την ανάπτυξη του καινούργιου μας eshop. Επαγγελματίες, που βρίσκονται πάντα δίπλα σου, με άψογη υποστήριξη με απόλυτα καταρτισμένο προσωπικό. Κατανόησαν απόλυτα τις εξειδικευμένες ανάγκες που είχαμε και μας πρότειναν στοχευμένες λύσεις ουσίας.
Δημήτριος Κυπριανίδης | Comfuzio Toys
Εξαιρετικοί επαγγελματίες και συνεργάτες. Μετά το στήσιμο της βασικής μας πλατφόρμας, στάθηκαν στο πλάι μας και μας προσέφεραν λύσεις και συμβουλές σε κάθε μας πρόβλημα, επιτρέποντάς μας σήμερα να διατηρούμε ένα εξαιρετικά λειτουργικό και προσοδοφόρο e-shop. Σας ευχαριστούμε για όλα.
Χρυσούλα Χατζοπούλου | Petit Bateau
Υψηλές αποδόσεις σε ανταγωνιστικές τιμές, με ευελιξία προσαρμοσμένη απόλυτα στις απαιτήσεις του πελάτη. Ο υψηλός επαγγελματισμός και η ποιότητα που σας χαρακτηρίζουν , αλλά και η τεχνογνωσία και η αμεσότητα του προσωπικού, είναι στρατηγικής σημασίας στοιχεία, για έναν μακροχρόνιο συνεργάτη της εταιρείας μας.
Θωμάς Πετράκης | Μεταφορική Πετράκη
Στείλτε μας ένα brief
Πείτε μας για το project σας με όποιον τρόπο σας βολεύει και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.